ÜDVÖZÖLLEK a www.magyarhosok.blogspot.com oldalon!

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬O:ஜ۩۞۩ஜ:O▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬O:ஜ۩۞۩ஜ:O▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬O:ஜ۩۞۩ஜ:O▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

ISTEN HOZOTT!

SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK A HONLAPOMON!


„Tiszteld a múltat, és éltesd tovább!”

(Kőrösi Csoma Sándor)


Kedves Honfitársam!


Szeretném szíves figyelmedbe ajánlani a blogokban (naplóbejegyzésekben), havi bontásban szerkesztett MAGYAR TÖRTÉNELMI ESEMÉNYNAPTÁR-t, amely segítséget nyújt a történelmi események időrendi átláthatóságában. Az év szinte minden napján van miről megemlékeznünk, a hónapot és a napot vettem alapul a naptár összeállításakor, természetesen az évet is feltüntettem egy-egy esemény mellett, hogy lássuk azt is hány évvel ezelőtt történt az adott esemény. A dátumokhoz rövid leírást adok és kapcsolódó, megemlékező linkeket, képet, vagy videót csatolok. Köszönet az adatgyűjtésben és a szerkesztésben résztvevők segítségéért! Köszönet és elismerés minden YouTube-os videókészítőnek, akik színvonalas alkotásaikkal képekben is megjelenítik a történelmünket és színesítik ezt az oldalt. Látogass el a másik honlapomra is: http://www.magyarhosok.hupont.hu/ Levelet a következő e-mail címre tudsz írni nekem: honlaplevelezes@citromail.hu


Az oldal tartalomjegyzéke:

- BEVEZETŐ

Ha szemből nézed az oldalt bal hasáb:

- MAGYAR TÖRTÉNELMI ESEMÉNYNAPTÁR

Jobb hasáb: - VIDEÓTÁR

- HUNOK ÉS MAGYAROK TÖRTÉNETE KÉPEKBEN, IDŐRENDI SORRENDBEN (a teljesség igénye nélkül)

Az oldal végén található az

- AJÁNLÓ, itt szeretném felhívni a figyelmet filmekre, könyvekre, eseményekre, érdekességekre, itt megnézhettek

5 nagyon különleges videófilmet!

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬O:ஜ۩۞۩ஜ:O▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬O:ஜ۩۞۩ஜ:O▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬O:ஜ۩۞۩ஜ:O▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

MAGYAR TÖRTÉNELMI ESEMÉNYNAPTÁR

2010. május 11., kedd

MAGYAR TÖRTÉNELMI ESEMÉNYNAPTÁR - FEBRUÁR

FEBRUÁR

1849. február 9-én vívták Bem József honvéd tábornok és Puchner Antal erdélyi császári főparancsnok seregei a sorsdöntő piski csatát, ahol véres küzdelem árán a lengyel származású hadvezér csapatai győzedelmeskedtek.
forrás: http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1849_februar_9_bem_jozsef_gyozelmet_arat_piskinel/




1945. február 11. Becsület Napja
Megemlékezés a II. Világháborúban Budapestet védő magyar és német katonák hősies kitörési kísérletéről 1944 november elején megkezdődött a II. Világháború 4. leghosszabb város ostroma és 102 nappal később az egyetlen sikeres kitörése. A hazaszerető civil lakosság túl azon, hogy kénytelen volt elviselni az embertelen háborút, minden erejével segítette élelemmel és ruhával látta el Budapest védőit.




1881. február 14. Csendőr Nap (Magyar Királyi Csendőrség megalakulása)




1924. február 15. A Hazatérés Napja
1999-ben a Somosi Kultúráért Egyesület és a Somoskői Váralja Egyesület közösen elhatározta, hogy 1924. február 15-ét a „hazatérés napjává” nyilvánítja, és ezt a napot minden évben közösen megünnepelik.
Megemlékezés: http://kuruc.info/r/21/55200/





Február 25. A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (szokásos említése: A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja) megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én tartják a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját, annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták.
Megemlékezés:
http://barikad.hu/node/47878





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése